BLOG: Welke Konica Minolta printers & toners worden aangeraden?

printing machine

Konica Minolta is een Japanse producent van camera’s, kopieerapparaten, faxmachines en laserprinters. Het was het eerste bedrijf dat een camera met autofocus op de markt bracht. Minolta heeft de productie van haar camera’s ondergebracht bij Sony. Het bedrijf richt zich nu op de ontwikkeling en productie van bedrijfsprinters en –benodigdheden, optische lenzen, meetapparatuur en apparatuur voor planetaria. Konica Minolta richt zich met haar afdruksystemen op de zakelijke markt. Het bedrijf heeft een aantal complete bedrijfsoplossingen; hardware, software en printing supplies. Minolta levert zwart-wit en kleuren printers, multifunctionals, production printers en digital printing systemen.

Printers en kopieerapparaten

Minolta heeft diverse modellen kopieerapparaten in haar assortiment. Deze zijn naar wens uit te breiden met een print-, scan- en faxfunctionaliteit. Minolta biedt met haar kopieerapparaten een hoge afdrukkwaliteit tegen een zeer competitieve prijs. Het bedrijf maakt in haar afdruksystemen gebruik van de exclusieve Simitri toner. Deze toner maakt de afdrukken scherp en met levendige kleuren en kan op diverse soorten papier gebruikt worden vanwege de lage temperatuur van afdrukken. Bovendien is deze toner milieuvriendelijk in gebruik.

Multifunctionals

De multifunctionals van Minolta zijn beschikbaar in zowel een zwart-wit als een kleurenvariant. De machines hebben een print-, scan-, kopieer- en indien gewenst een faxfunctionaliteit. Minolta’s multifunctionals drukken al uw documenten af in vergelijkbare kwaliteit als offset printers. Daarnaast kunnen deze afdruksystemen uitgebreid worden met de mogelijkheid tot inbinden, dubbelvouwen, A3 formaat in een A4 rapport vouwen, drieluik vouwen en boekjes vouwen. De multifunctionals hebben een afdrukcapaciteit tot 75 prints per minuut. Minolta biedt daarnaast Flexiform aan. Dit is een softwarepakket, waarmee de printer de mogelijkheid heeft automatisch uw documenten en formulieren af te drukken conform de eigen huisstijl. U hebt dus geen voorgedrukt papier meer nodig. Ook deze systemen zijn uitgerust met de exclusieve Minolta Simitri toner.

Production Printers

Voor grafische omgevingen en productie afdelingen heeft Minolta diverse modellen productie printers in het assortiment. Deze afdruksystemen printen zowel in kleur als in zwart-wit tot 65 pagina’s per minuut. De machines zijn gebouwd om grote volumes af te drukken, en zijn zeer betrouwbaar en stabiel door het gebruik van een dubbele lasterunit. Deze printers kunnen diverse diktes papier aan, tot 300 g/m2. Ze drukken af in vergelijkbare kwaliteit als offset printers. Ook deze machines zijn voorzien van speciale Konica Minolta toners, die tijdens het afdrukproces bijgevuld kunnen worden zonder het proces te hoeven onderbreken. Ook de aanvoer van het papier kan bijgevuld worden tijdens het afdrukken.

Digital Printing Systems

Minolta biedt voor professionele gebruikers een thermische offset printer. Dit is een hoogvolume systeem waarbij gebruik gemaakt wordt van de offset techniek. Bij deze techniek wordt de af te drukken afbeelding overgebracht op een rubberen mat, waarna deze vanaf de mat op het te printen oppervlakte wordt afgedrukt. Deze techniek is een snelle en vlekvrije manier om af te drukken in hoge kwaliteit. Naast hardware biedt Minolta ook een aantal software pakketen aan om het werkproces binnen uw bedrijf efficiënter en effectiever te laten verlopen. Afhankelijk van uw wensen heeft Minolta software voor document management, print management, device management en accounting.